NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

vrijdag 18 januari 2008

HET ONGRIJPBARE MEISJE - MARIO VARGAS LLOSA - 2006 - ROMAN

Het ongrijpbare meisje is Mario Vargas Llosa’s eerste echte liefdesroman. Ricardo valt op zijn vijftiende als een blok voor een meisje dat zich Lily noemt. Maar op een dag blijkt dat alles wat ze heeft verteld leugens waren en ze verdwijnt spoorloos. In de jaren die volgen komt hij haar op de meest onverwachte momenten tegen: als aspirant-guerrillastrijdster, als echtgenote van een Franse diplomaat, als vrouw van een rijke Engelse renpaardenfokker, als minnares van een masochistische Japanse onderwereldfiguur. Iedere keer noemt ze zich anders en heeft ze alle sporen van de vorige episodes volledig gewist. En iedere keer is Ricardo weer als was in haar handen. De roman speelt zich af op een aantal sfeervol beschreven locaties: de romantische jaren vijftig in Lima, de roerige jaren zestig in Parijs, de swingende jaren zeventig in Londen en de jaren tachtig in Tokio en Madrid. (Info: http://www.meulenhoff.nl/)

Het ongrijpbare meisje is een avontuurlijke, erotische en spannende roman van een van de grootste schrijvers van Latijns-Amerika, en een onvergetelijk portret van een mooie, wufte, onbetrouwbare en uiterst ambitieuze vrouw.
Dit boek is ideaal voor romantische zielen, een prachtig meeslepend boek. De auteur combineert een aangrijpend liefdesverhaal dat zich voornamelijk in Parijs afspeelt met een verslag van de revoluties in Zuid-Amerika. Zeker een aanrader! (info: http://www.iedereenleest.be/)

Geen opmerkingen: