NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

zaterdag 26 januari 2008

FRACTURE *** - THRILLER

Willy Beachum is een ambitieuze assistent-Openbaar Aanklager. Op het moment dat zijn carrière eindelijk in de lift lijkt te zitten krijgt hij te maken met een zeer lastige zaak. Ted Crawford vermoordde zijn vrouw nadat hij te weten was gekomen dat zij hem bedroog. Wat op het eerste zicht een gemakkelijke zaak leek, blijkt echter in werkelijkheid anders te verlopen als Crawford wordt vrijgelaten door een technische fout in de aanklacht. Wat volgt is een gevaarlijk kat en muis spel tussen Beachum en Crawford die dacht de perfecte misdaad te hebben gepleegd...

‘Fracture' is typisch zo'n thriller die volledig voldoet aan wat het publiek van een dergelijke film verlangt. Hoofdrolspeler en dader Ted Crawford (Anthony Hopkins) is een bijna geniale vent die de (vrijwel) perfecte misdaad wil plegen en die toch sympathie weet op te roepen.
Het verhaal van de film zit knap in elkaar. Als kijker krijg je al snel de gepleegde misdaad voor ogen, vervolgens word je door de ontwikkelingen in het verhaal voortdurend voor verrassingen geplaatst.
Die verrassingen komen doordat je dan natuurlijk al weet wat er is gebeurd, de dader geeft dat ook vrijwillig toe aan de politie, maar hij heeft eerst de bewijsstukken laten verdwijnen. Zijn spontane bekentenis blijkt dan geen veroordeling te kunnen opleveren, gezien het ontbreken van de bewijsstukken.

Het is geen grootse thriller maar toch zeker het bekijken waard. De film boeit van begin tot einde en bevat een goede plot. Ideaal om op zaterdagavond, met een glaasje wijn binnen handbereik, eens lekker te ontspannen.


Geen opmerkingen: