NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

woensdag 20 februari 2008

EN TOEN KWAM TANIA - DEEL 3

Het was een prachtige zomerse avond. Anja kon goed luisteren en ze zag er jeugdig en verzorgd uit. Ze had een slank en mooi figuur, een bleke huid, sproetjes op haar gezicht, armen en benen en licht rossig halflang haar. Ze was nauwelijks opgemaakt en ze straalde warmte en vertrouwen uit. Ze kwam weinig aan het woord, Herman des te meer. Het hele relaas van de afgelopen acht maanden afgewisseld met leuke gezamenlijke herinneringen kwamen in een vloeiende woordenstroom naar buiten. Het was zeer gezellig en de tijd vloog voorbij.

Kort na middernacht stonden ze op, het was tijd om afscheid te nemen. Herman begeleidde Anja naar de plaats waar ze haar auto had geparkeerd. Op het pleintje bleven ze op korte afstand van elkaar staan, onwennig. Anja nam het initiatief en trok Herman dicht tegen zich aan. Herman ging gretig op de uitnodiging in en belandde in de zevende hemel. De wereld stond even stil. Na het ontwaken uit een korte trance gaven ze elkaar nog een stevige kus op de mond. De omhelzing werd verbroken. Herman wandelde naar zijn auto, vol zelfvertrouwen. Wat er ook gebeurde hij zou Anja niet laten schieten. Een jonge vrouw die op hem verliefd was dat moest een droom zijn.

Herman kwam zelden laat thuis maar als het gebeurde probeerde hij zo weinig mogelijk lawaai te maken. Toen hij ongemerkt het bed wilde insluipen hoorde hij Gerda vragen waar hij was geweest. Ze was klaar wakker. Hij wond er geen doekjes om en bekende zelfverzekerd dat hij met Anja een glas was gaan drinken en hij voegde er in een adem aan toe dat hij haar binnenkort weer zou zien. De hel brak los. Gerda reageerde furieus. Er ontspon zich een snel over en weer gaande discussie. Toen Herman zijn vrouw er fijntjes op wees dat ze niet zo hoog van de toren moest blazen omdat ze zelf boter op haar hoofd had was het hek volledig van de dam. Hoe durfde hij die twee relaties met elkaar te vergelijken. Haar relatie met Willy had nooit een bedreiging gevormd voor hun huwelijk want Willy zou nooit zijn vrouw hebben verlaten. Hij had een aantal jaren geleden zijn nek uitgestoken voor een jonge vrouw en dat was hem zuur opgebroken. Zijn vrouw had hun vijf kinderen gemobiliseerd en hij was met hangende pootjes naar huis terug gekeerd. Hermans relatie met Anja zou onverbiddelijk leidden tot een breuk. Anja was jong en had nog een heel leven voor zich en ze zou zeker kinderen willen.

Het welles nietes spel bleef nog een tijd doorgaan tot Gerda op een bepaald moment moest toegeven dat haar relatie met Willy nooit gestopt was. Spijts deze bekentennis bleef haar toon beschuldigend naar Herman toe. De relatie met Willy stelde eigenlijk niet zoveel voor. Ze was louter seksueel. Herman was doodop en het ontbrak hem aan energie om deze vreemde logica te ontkrachten. Hij hoopte dat de nacht raad zou brengen.

Geen opmerkingen: