NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

zondag 9 maart 2008

NICK CAVE & THE BAD SEEDS

Nick Cave & The Bad Seeds hebben een nieuw album klaar. Dig, Lazarus, Dig !!! is het 14de studio-album van Cave en de zijnen. Voor de opnames trokken ze naar de befaamde Ark Studios in Richmond alwaar onder het toeziend oog van topproducer Nick Launey (die ook al met hen samenwerkte voor Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus) het nieuwe materiaal werd ingeblikt. Nick Cave (°1957, Warracknabeal, Australië) kan mooie geloofsbrieven voorleggen als zowel zanger, auteur, componist, schrijver, poëet, producer en gelegenheidsacteur. Hij richt de Bad Seeds in 1983 op uit de assen van het ter ziele gegane Birthday Party. Al zowat 25 jaar zorgt Cave met zijn Bad Seeds voor intens muzikale ervaringen. Vorig jaar schopte Cave en vaste kompanen Warren Ellis, Jim Sclavunos en Martyn Casey zwaar kabaal als het sublieme Grinderman. En met diezelfde Warren Ellis tekende Cave ook voor de soundtrack van The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford. 2008 staat dus opnieuw in het teken van The Bad Seeds. Aan de opzwepende single Dig, Lazarus, Dig te horen, belooft het nieuwe album, dat op 3 maart is verschenen, alweer veel virtuositeit te brengen. Nick Cave & The Bad Seeds touren naar aanleiding van het nieuwe album. Op donderdag 1 mei komen ze naar Vorst Nationaal. Met stip in de agenda aan te duiden !

Nick Cave & The Bad Seeds zijn niet alleen een lust voor het oor maar ook schitterend om naar te kijken. In Dig, Lazarus, Dig is Nick Cave, voor de gelegenheid met snor, grandioos. Zijn expressie en lichaamstaal zijn onnavolgbaar.

Als introductie voor de muziekliefhebbers die nog niet vertrouwd zijn met de klasse van Nick Cave & The Bad Seeds volgen hier vijf pareltjes op een rij.

Dig, Lazarus, Dig!!! - Into my arms - Wheeping song - Where The Wild Roses Grow - Do you love me

2 opmerkingen:

nadine paduart zei

Heb je hem geïnterviewd gezien en gehoord door Barman, gisteren, op canvas? (dat was overigens een debacle, van Barmans zijde!)
Maar Cave kan ertegen...

Cram zei

Neen, ik heb me blauw geërgerd aan de presentatie van Bart Peeters in Eurosong ;)