NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

maandag 10 maart 2008

EN TOEN KWAM TANIA - DEEL 4

Opstaan was nooit een probleem geweest voor Herman. Hij was ook zeer plichtbewust en zijn werk mocht niet lijden onder zijn amoureuze perikelen. Gelijk met het ontwaken sloop Anja zijn hoofd binnen en verankerde zich in zijn gedachten. Herman had het heel erg te pakken. Zijn beroepsbezigheden en zijn ouderlijke beslommeringen werden op automatische piloot uitgevoerd. Hij miste Anja verschrikkelijk en vroeg zich af of zij ook dezelfde gevoelens voor hem koesterde. Hij wou haar bellen maar ze had hem verteld dat ze enkele dagen verlof zou nemen om aan de kust te gaan uitwaaien. Geen van beiden had toen al een gsm. Hij kon haar op geen enkele manier bereiken wat gevoelens van lichte wanhoop met zich mee bracht. Die hevige emoties hielden Herman in een wurggreep en hij dreigde de controle te verliezen. Hij kon niet begrijpen dat de ontmoeting met Anja zijn leven zo ingrijpend had veranderd. Hij was totaal de kluts kwijt en een raar gevoel nestelde zich in zijn maag.
De volgende dagen verliepen in een sfeer van gespannen rust. De conversaties met zijn vrouw beperkten zich tot het strikte minimum. Hoe de kinderen de situatie ervaarden en hoe ze ermee omgingen ontging hem op dat moment volledig, hij was te veel met zichzelf bezig. De passie had hem als een bliksemschicht getroffen.


Het was een enorme opluchting toen Herman, na drie onvoorstelbaar lange dagen, Anja's stem hoorde aan de telefoon. Hij wou haar zo snel mogelijk zien. Anja reageerde eerder koel en zijn enthousiasme sloeg meteen om in vertwijfeling. Toch spraken ze af dat ze elkaar de volgende dag, 's avonds, bij Anja thuis zouden ontmoeten.
Tijdens de rit naar haar huis voelde Herman zich erg onzeker. Haar lauwe reactie aan de telefoon had hem doen twijfelen. Zou hij haar gevoelens verkeerd ingeschat hebben?

Met een bang hart belde hij aan de voordeur van haar onopvallend rijhuis. Vrij snel zag hij haar silhouet door het mat glas van de voordeur. Toen ze de deur opende keek ze Herman aan met een stralende blik. Een ogenblik later volgde een innige en lange omhelzing. Zijn ongerustheid was ten onrechte geweest.

Geen opmerkingen: