NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

zondag 18 oktober 2009

OPSCHUDDING IN MEDIALANDSCHAP - THE LOTTI STORY


Helmut Lotti is zanger. Hij is gehuwd met journaliste Jelle Van Riet. Dag Allemaal, TV-Familie, Story en Het Laatste Nieuws: ze hoeven voorlopig niet meer te rekenen op een interview met Helmut Lotti (DM 13/10). 'Ik doe niet meer mee', zegt hij. De Morgen vroeg Lotti waarom en of hij het ook op papier kon zetten. Lees verder

Mijn 'facebookvriend' Bart Steenhaut (journalist bij De Morgen) had een link naar het bericht op facebook geplaatst. Er ontspon zich al vlug een geanimeerde discussie en Bart, thuis is het mediawereldje, gaf de volgende toelichting: "In het geval van Lotti stuurt HLN een mannetje uit (iemand waar ik het als mens overigens uitstekend mee kan vinden) om verschanst post te vatten voor de voordeur van Lotti om hem te 'betrappen' zonder haarstukje. Of iemand een haarstukje draagt, en waarom hij dat doet, is tot nader order een privé-aangelegenheid. Als Lotti daar mee naar buiten wil komen, is het op z'n minst aan hem om te bepalen wanneer hij dat doet. Nu: het omgekeerde is ook waar: Lotti heeft jarenlang Marc Coenegracht voor zijn kar gespannen, die elke scheet (ze heten goes classic 1, 2, 3, geloof ik) op te blazen tot groteske proporties. Alleen: de grenzen in de media (en niet alleen de populaire) zijn de laatste paar jaar enorm verlegd, en niet ten goede."

Het veto van Helmut komt rijkelijk laat en het is ook hypocriet. Dag Allemaal was prominent aanwezig in zijn carrière. Nu verwijzen naar de berichtgeving van Dag Allemaal rond de dood van Yasmine en het in de grond boren van Marianne Dupon is een beetje minnetjes. Dag Allemaal heeft al veel langer een kwalijke reputatie. Zou het kunnen te maken hebben met zijn huidige vrouw Jelle Van Riet, literair journalist, columnist en juryvoorzitster van de Gouden Uil.

Ik erger mij al maanden te pletter aan de zucht naar sensatie van die 'populaire pers', maar sommige BV's kunnen niet hard genoeg aangepakt worden met Wendy Van Wanten op kop. Wat heeft dat mens ooit bewezen om decennia lang te genieten van al die media-aandacht behalve het feit dat ze grote borsten heeft. Je zou van minder moedeloos worden.


Geen opmerkingen: