NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

vrijdag 5 juni 2009

DE SLECHTE VERLIEZER IN JEAN-LUC DEHAENE

Europees lijsttrekker Jean-Luc Dehaene heeft opgeroepen om niet te stemmen op kleine partijen. Tijdens een persconferentie stelde Dehaene dat de politieke versnippering door de vele kleine partijen 'ondergravend' is. N-VA-voorzitter Bart De Wever betreurt de oproep.

Misschien is een hervorming van het kiessysteem nodig, opperde Dehaene. 'Maar beter is dat de kiezer zelf een duidelijk mandaat geeft aan diegene die leiding moeten geven en met dat mandaat die hervorming overbodig maakt', zei hij.

N-VA-voorzitter Bart De Wever betreurt de oproep van Europees CD&V-boegbeeld Jean-Luc Dehaene. 'Blijkbaar heeft de CD&V nu liever de paarse partijen, die het kartel destijds nochtans zo sterk bevochten heeft. Het kan verkeren', zegt De Wever.

'De oproep van Jean-Luc Dehaene doet vooral denken aan de vroegere Monseigneur De Smedt die van op de kansel de gelovigen toesprak en hen onder druk zette om toch maar niet op de toenmalige Volksunie te stemmen', zegt de N-VA-voorzitter.

'Tegelijk blijkt dat Kris Peeters geen dag langer meer kan wachten om opnieuw een tripartite te vormen. De uitspraak van de kiezer lijkt alleen nog een vervelend struikelblok', zegt De Wever nog.
(De Standaard Online)

Ik ga niet veel woorden vuil maken aan het zoveelste staaltje van 'politiek onfatsoen'. Ik hoop alleen maar dat de strategie van Dehaene het omgekeerde effect zal hebben, bij mij in ieder geval. Hieronder nog een aantal reacties op het artikel in De Standaard.

Op 05 juni 2009 omstreeks 01u43, zei Jan Van Lint:

Laat Dehaene beginnen met zijn eigen partij uit de verkiezingen te halen. Daarna kan hij SP.a en VLD overhalen om hetzelfde te doen. Dan zijn de overblijvende partijen automatisch 'groot'. Wat een arrogantie!!!

Op 05 juni 2009 omstreeks 01u33, zei Frans Denissen:
Stem dus bij voorkeur op de partij (CD&V, in casu Leterme) die sinds de laatste verkiezing van dit land een puinhoop heeft gemaakt.


Op 05 juni 2009 omstreeks 01u20, zei Frank Buts:
Dehaene is zeer slecht geplaatst om stemadvies te geven . Na de gemeenteraadsverkiezingen van 1999 heeft hij de steun aanvaard van drie gewezen leden van het FDF , om zijn minderheidscollege van CDV-Agalev toen aan een meerderheid te helpen in Vilvoorde . Dehaene heeft toen dus de steun aanvaard van politici die eigenlijk de Vlamingen haten . Maar blijkbaar waren alle middelen goed om toch maar Burgemeester te kunnen worden . Maar blijkbaar mag dit verhaal in de media niet meer vermeld worden . Een politicus zoals Dehaene mist dan ook alle geloofwaardigheid .


Op 05 juni 2009 omstreeks 01u09, zei veronique tanghe:

Hoogmoed komt voor de val, mijnheer Dehaene ! Bedankt voor het stemadvies aan N-VA, als consequente en rechtlijnige Vlaamse partij. Kan CD&V(?) nog een puntje aan zuigen !

Op 05 juni 2009 omstreeks 00u34, zei jan welvaert:
Als de grote partijen willen dat voor hen gestemd wordt moeten ze dat verdienen. De kiezer niet au serieux nemen heeft zijn prijs. En dan op het laatste moment proberen de kiezers angst in te boezemen. Als de politiek ondergraven is, is dit in eerste instantie aan de politici zelf te wijten. Steek de hand in eigen boezem. Of is men bang om te onderkennen dat het huidig staatsmodel niet langer werkbaar is en een verdere federalisering cumque boedelscheiding de enige uitweg is ?

Op 04 juni 2009 omstreeks 21u53, zei Gustaaf Cortebeeck:
JLDH is een zeer verstandige kerel - maar hij is fin de carriere - en zal nadien in het goedbetaalde bedrijfsleven floreren met de relaties opgebouwd in het politieke milieu. Betrouw de CDV niet - dat zijn de schipperaars , de toegevers, de mannen van het oneervolle compromis. En met een stevige achterban in de katholieke zuil : syndicaten, mutualiteiten, onderwijs ,klinieken , etc.. en die zijn nog altijd zo verdomd belgisch-sociaal - wablief? - P.S.-sociaal. Blijf maar toegeven jongens die kleine partijen kunnen gezamenlijk opschuiven naar de 35-40% en een volgende verkiezing - die er spoedig gaat komen - naar de 40_45%

Op 04 juni 2009 omstreeks 21u52, zei Dirk Quaghebeur:
Een nieuwe cordon sanitaire dan ? En slaat dat dan ook op Groen ! die ze aan het opvrijen zijn om samen met hun Waalse broeders in de federale boot te nemen om een 'belgische' staatshervorming te maken waarbij de paarse denkpiste van enkele jaren terug te realiseren om nog meer Vlaamse gemeenten (Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, ...) aan Brussel te verpatsen ?

Op 04 juni 2009 omstreeks 21u51, zei Ivan Verkeyn:
De partij Bosses zullen het wel terug onderling uitmaken ,in hoeverre de kleine man het gelach zal betalen . Ze zullen ons melken zoals de mieren de bladluizen melken

Op 04 juni 2009 omstreeks 21u46, zei D. Tower:
De niet-traditionele partijen hebben zojuist 5 procent extra kiezers gewonnen. Is Dehaene niet die man die onlangs gezegd heeft dat 'het volk per definitie niet nadenkt' (en daarom eigenlijk wel geen stemrecht zou mogen hebben). Is dat ook niet die man die gezegd heeft dat men de problemen moet aanpakken wanneer ze komen: als hij het nog niet gemerkt heeft, de problemen zijn gekomen en we zijn er niet goed op voorbereid - brandjes plussen zo goed en zo kwaad als het kan is ons beleid. En als ik me goed herinner, is Dehaene niet die man die vele jaren geleden zei dat men niet op het Vlaams Blok mocht stemmen, het VB dat er dan op de verkiezingsdag met +7 % of zo uitkwam. Als de Dehaene spreekt zoals nu, dan is dat een voorbode van een goede verkiezingsuitslag voor de niet-traditionele kleine en grote partijen.


Share/Save/Bookmark

Geen opmerkingen: