NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

zaterdag 26 april 2008

FRANK BOEIJEN - THEATERTOUR 2008: 36,9° C




De zanger en liedjesschrijver Frank Boeijen heeft de afgelopen drie decennia maar liefst 19 platen en cd’s uitgebracht, met een Nederlandstalig oeuvre waarvan pareltjes als De Verzoening, Zeg me dat het niet zo is, Kronenburgpark, Zwart-Wit, Vaderland en Donkerblauw in geen enkele platencollectie of op geen enkele iPod mogen ontbreken. Dat zijn gehele oeuvre werd bekroond met een Edison en een Gouden Harp en dat de zanger in 2004 gelauwerd werd op het prestigieuze Radio2 Gala, zegt meer dan genoeg over ’s mans kwaliteiten. De melodieën en teksten van zijn hand zijn het best samen te vatten onder de noemer ‘ontroerende bekoring’.

Voor zijn optredens in het theater, sinds 1987, omringt Boeijen zich steeds met veelzijdige muzikanten, kiest hij voor verrassende arrangementen en een smaakvolle en efficiënte podiumaankleding en –belichting. Alles staat in functie van de kracht van de liedjes. En dat resulteert, ook in 2008, in een zeer gevarieerd theaterconcert. Minimale pianoballades, epische liederen, popgetinte folksongs en aanzwellende symfonieën gaan bijna naadloos in elkaar over. Hartverwarmend, eerlijk, maar ook opwindend. Om zo de toeschouwer in staat van ontroering en vervoering te brengen. (Vooruit)

De songs van Frank Boeijen fungeren als een routebeschrijving naar ’s mans hoofd en hart. Hierbij de uitnodiging! Concertagenda - Frank Boeijen

In de pers:

“Veel meer dan welgekozen woorden heeft hij niet nodig om de zaal in zijn ban te krijgen.”

“Verstilde schoonheid, dat is waar hij in grossiert. Misschien hadden ze Frank Boeijen beter tot dichter des vaderlands kunnen benoemen.”

Geen opmerkingen: