NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

zaterdag 12 april 2008

DE BESTE BAROKHOBOÏST TER WERELD


Marcel Ponseele
behaalde in 1977 de prijs uitmuntendheid voor hobo aan het SMC te Brugge waarna hij aan het Koninklijk Conservatorium te Gent verder ging studeren. In 1980 was hij laureaat van de Musica Antiqua-wedstrijd van het Festival van Vlaanderen te Brugge.

Hij werkt freelance in de belangrijkste barokorkesten van de wereld als Het Amsterdam Baroque Orchestra, La Chapelle Royale en is medeoprichter van het Orchestre des Champs-Elysées. Daarnaast is hij eveneens mede-oprichter en ensemblelid van het ensemble Il Gardellino.
Marcel Ponseele is wereldwijd een veel gevraagd docent en is verbonden aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs.

Samen met zijn broer Francis bouwt Ponseele ook zelf heel nauwgezet oude instrumenten na, die eveneens wereldwijd als referentie gelden.

Marcel Ponseele behoort tot de tophoboïsten van de barokwereld. Hij wordt internationaal tot de allerbesten gerekend. Volgens Philippe Herreweghe is Marcel Ponseele 'de beste barokhoboïst ter wereld'. Ponseele staat bekend om zijn fluwelen klank en zijn diepgaande Bachinterpretaties. 'Als je hem Bach hoort spelen, weet je dat volmaaktheid bestaat', zegt Klara producer Els 't Seyen.

Ter illustratie:

1 opmerking:

nadine paduart zei

Bedànkt voor deze mooie parels op zondagochtend vroeg. Insomnia!