NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

vrijdag 11 december 2009

DE KOLDERBRIGADE - VEILIGHEID EU-TOP


(foto De Standaard)

"Als we gedacht hadden dat iemand zo stupide zou zijn om dergelijke gevaarlijke toestanden uit te halen, was het waarschijnlijk niet gebeurd."
Christian De Coninck van de Brusselse politie

De Brusselse politie zegt dat er weinig tegen te doen is als actievoerders met omgebouwde wagens en valse toegangsbewijzen binnenkomen op een Europese top. De elf militanten van Greenpeace die dat gisteravond deden, blijven voorlopig aangehouden.

Wie herinnert zich nog de 'Kolderbrigade', de komediereeks op de BRT, begin jaren tachtig. De kolderbrigade was een mengeling van Vlaams volkstheater, een sitcom en een persiflage op het genre van de politiereeks. Aan het hoofd stond politiecommissaris Kolder (Romain Deconinck). Hij werd bijgestaan door twee hulpinspecteurs, inspecteur Leo (Leo Martin) en inspecteur Gaston (Gaston Berghmans).

Toen ik het hoofd van Brusselse politie bezig hoorde moest ik spontaan aan deze serie denken . Spijtig dat het gisteren niet om te lachen was.

Volgens Christian De Coninck waren de regeringsleiders op geen enkel moment in gevaar geweest, want de militanten waren enkel tot aan de rode loper geraakt!

Stel dat het geen militanten van Greenpeace waren geweest maar 'volgelingen' van Osama Bin Laden, netjes in het pak en vergezeld van een paar Kalashnikovs! De 'rode loper' zou hier een totaal andere betekenis hebben gekregen.

Geen opmerkingen: