NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

vrijdag 29 januari 2010

COBRA.BE IS DE NIEUWE CULTUURSITE VAN DE VRT



Vandaag is de website Cobra.be gelanceerd. Cobra.be bundelt het cultuuraanbod van de VRT. De site brengt de culturele actualiteit, ontsluit archiefmateriaal en heeft een uitgebreide agenda.

Cobra.be is de derde themasite van de VRT, naast deredactie.be (nieuws) en sporza.be (sport).

De klemtoon van de nieuwe cultuursite ligt op audio en video. De surfer vindt er de cultuuritems terug uit de lopende radio- en tv-programma's van de verschillende VRT-netten en exclusief materiaal, zoals recensies, blogs, interviews, reportages en originele rubriekjes. Daarnaast kan de gebruiker er ook grasduinen in het rijke cultuurarchief van de VRT.

Cobra.be werkt ook nauw samen met de culturele sector. De cultuurhuizen kunnen zelf hun audiovisuele content op de website plaatsen, maar ook content van Cobra.be overnemen op hun site.

Cobra.be biedt ook een uitgebreide agenda aan in samenwerking met Cultuurnet Vlaanderen. Er kan via de website ook gezocht worden in de database van Uit in Vlaanderen.

Ook Klara.be zit in een nieuw kleedje. De website zal voortaan focussen op het programma-aanbod van de gelijknamige radiozender. (bron: deredactie.be)


Geen opmerkingen: