NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

zondag 28 september 2008

CD&V EN HUMOR

Huwelijk Martens-Smet is "nieuw en beter kartel"

Oud-premier Dehaene liet zich van zijn gevatte kant zien door het huwelijk "een nieuw en beter kartel" te noemen. (De Morgen)

Toen ik gisteren op het nieuws hoorde dat Wilfried Martens en Miet Smet getrouwd waren verscheen er een geamuseerde glimlach op mijn gelaat. Ik dacht, 1 april is nog veraf maar toch leek het mij een grap. Een stunt om extra aandacht te vestigen op het CD&V-congres. Die relatie was toch passé en dateerde van voor het spraakmakende huwelijk in 1998 van Wilfried met de veel jongere Ilse Schouteden. Trouwens, met dit huwelijk ontdeed de Minister van Staat zich definitief van het aureool 'pater'.

Het gemak waarmee heden ten dage de CD&V-mandatarissen omgaan met het feit dat iemand van binnen hun partij voor de derde keer huwt is opvallend. Het hele gebeuren baadde in een luchtige sfeer. Die dekselse Wilfried heeft het hem nog een keer gelapt. Stefaan De Clerck noemde het '40 jaar te laat' en anderen maakten dan weer grapjes in de trant van 'oude liefde roest niet'.

Wilfried Martens zelf drukte het zo uit: 'Een bevestiging van een jarenlange samenwerking bekroond door dit huwelijk.' Ik werk ook al jaren goed samen met een collega. 't Is nu maar te hopen (ja, voor wie?) dat het niet eindigt in een trouwpartij.

Op het CD&V-congres was het huwelijksnieuws vooral een dankbaar luchtig onderwerp. Congresvoorzitter Wouter Beke startte het congres met de mededeling dat er twee leden verontschuldigd waren, de "jonggehuwden" Martens en Smet, waarop er applaus en hilariteit uitbrak. Het congres en de partij zal hen gelukwensen overmaken. (De Morgen)

Waar is de tijd dat, onder druk van de katholieke zuil ,mensen die het waagden te scheiden hun job verloren (vooral in het katholiek onderwijs) en als 'zondaars' werden gebrandmerkt. Je zou kunnen zeggen dat er bij de 'tsjeven' of de 'caloten' veel ten goede is veranderd. Mij geeft het echter een wrang gevoel. Ik denk aan het onnoemelijke leed veroorzaakt door die hypocriete klootzakken die het toen voor het zeggen hadden.

Vrijdagavond was ik te gast op een concert voor het goede doel, georganiseerd door de Lionsclub (We Serve) van Damme. Het had plaats in de Sint-Donatiuskerk van Moerkerke. De hoofdact was een optreden van The Exclusive Strings: vier hippe jonge meiden, klassiek geschoold, gekleed door modekoning Nicky Vankets en spelend op elektrische violen, speciaal voor hen ontworpen door de firma Yamaha. Meer dan honderd optredens in binnen- en buitenland in het afgelopen jaar. Tijdens hun halfuurdurend optreden viel vooral hun 'erotische uitstraling' op. Voor het goede doel mochten ze, onder het goedkeurend oog van meneer pastoor, naar hartenlust met hun kont draaien.

Geen opmerkingen: