NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

woensdag 25 juni 2008

KIM & LECTRR - CARTOONS

De humor van Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) hoort, net als die van striptekenaars als Nix en Jeroom, thuis in de stripschool die Kamagurka heeft gemaakt. Duchateau is striptekenaar, cartoonist, illustrator, schrijver en ‘onzinnigaard’.
In 2000 werd hij door ZAK gekozen als diens troonopvolger in De Morgen, waarvoor hij de dagelijkse cartoon ‘Bis’ tekent. Voorts kan hij ‘Esther Verkest’ kwijt in P-Magazine, ‘Aldegonne’ in Stripgids en illustraties in Knack. Zijn werk verschijnt ook in het populaire Franse blad L’Echo Des Savanes (onder andere een vertaling van ‘Madelfried de Verschrikkelijke’) en in een hele reeks Nederlandse kranten en tijdschriften. Van ‘Esther Verkest’ verschenen ondertussen vier albums, waarvan de laatste (‘Verschwunden’ ) in 2006.
Kim Duchateau is ook actief als schilder, animatiefilmtekenaar en muzikant. Zo pleegde hij een track op de compilatie-cd met kinderliedjes ‘Kapitein Winokio zag 2 beren’.

Kim Duchateau is een van de inventiefste en productiefste Vlaamse striptekenaars van het moment. Hij combineert een efficiënte, trefzekere lijn aan een absurdistisch, soms pijnlijk scherp gevoel voor humor.

Duchateau won de ‘Stripschappenning 2006’ in de categorie Avontuur en Vermaak voor het derde deel uit de ‘Esther Verkest’ reeks.
Hij won tevens de prestigieuze stripprijs ‘De Bronzen Adhemar 2007’

Lectrr is de vergeten nakomeling van de baron von Münchhausen en Marilyn Monroe, die te onhandig was om in den bouw te gaan en dus maar cartoonist werd.

Ook actief als standup comedian, radiomaker en columnist. Topsporter op rust. Doet een vrij interessante imitatie van een naaktgeschoren poedel die door een brandende hoepel springt en kan met zijn ogen dicht de cupgrootte van eender welke vrouw bepalen op de tast. Lectrr is de vleesgeworden fantasie van eenzame huisvrouwen, de redder van het vaderland in humorloze tijden en een notoir genie wiens leven vroeg of laat verfilmd zal worden door een grote hollywoodregisseur. Vrouwen krijgen spontaan een orgasme als hij de kamer binnen komt gewandeld en mannen voelen zich bedreigd in zijn aanwezigheid.
Lectrr is voor altijd 25 jaar. Lectrr is lid van de Vlaamse Stripgilde, de Vlaamse Illustratoren Club (VIC), Balzak, Nukomix en wordt vertegenwoordigd door Comichouse.
Zijn cartoons worden vertaald in het Frans, Engels, Duits en het Turks.

Lectrr is actief als standup comedian, en speelde zo al op grote podia zoals De Melkweg (Amsterdam, NL), O13 (Tilburg, NL), Gigant (Apeldoorn, NL) en Bal du Piaf Mort op het Sonsbeektheaterfestival.
Hij heeft zonet een tweede tournee achter de rug met de Cartoonference en Strips ON Stage.
Binnenkort hoopt Lectrr ook weer in Vlaanderen te gaan optreden. U kan in elk geval alvast boeken via info@lectrr.be

Geen opmerkingen: