NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

vrijdag 28 november 2008

BLOGGEN IS GEVAARLIJK EN PIETJE DE LEUGENAAR!


Defensieminister Pieter De Crem vindt bloggen "een steeds gevaarlijker fenomeen". Dat zei hij in de Kamer gisteren, nadat hij moest toegeven dat er van op zijn kabinet wel degelijk gebeld is met de baas van de Vlaamse barmeid nadat die op haar blog een boekje had opengedaan over een braspartij van de defensieminister in New York. Het meisje werd na het telefoontje ontslagen.

Nathalie

De Vlaamse barvrouw Nathalie Lubbe Bakker (35) vertelde vorige week op haar blog over een "stiepelzatte" minister De Crem in een New Yorkse bar. De vrouw vertelde er hoe ze op maandagavond achter de toog stond in het Belgische B. Café toen onze minister van Defensie kwam "binnengestrompeld".

"Via goed ingelichte bron weet ik dat de woordvoerder van De Crem gebeld heeft met mijn baas", vertelde de jongedame, die afkomstig is uit Antwerpen aan Het Laatste Nieuws. "Wat de inhoud van het gesprek was, is mij onbekend. Wat ik wel weet is dat mijn baas me daarna ontslagen heeft."

"Nooit gebeld"

De entourage van De Crem ontkende daarop dat de minister dronken was, net zoals er volgens het kabinet niet getelefoneerd was met de baas van het café. Misschien heeft iemand De Crem ondertussen duidelijk gemaakt dat zo'n dingen vandaag de dag te traceren vallen. (De Morgen)

Op vragen van André Flahaut en David Geerts gaf De Crem wel toe dat een lid van de delegatie de eigenaar van het café telefonisch op de hoogte heeft gebracht van de inhoud van de blog. Maar, noch hijzelf noch een lid van de delegatie heeft ooit iets geïnsinueerd over een ontslag. (Laat me niet lachen) "Dat is iets tussen werkgever en werknemer", voegde hij eraan toe. Waarom laat hij dan een medewerker bellen?

De Crem vindt wel dat bloggen steeds meer een gevaarlijk fenomeen wordt. "Iedereen kan naar goeddunken en zonder verantwoordelijkheid dingen schrijven en het is bijna onmogelijk om zich daar tegen te verdedigen. Iedereen hier is een potentieel slachtoffer. We moeten ons daar over bezinnen".

Wie is hier het slachtoffer meneer De Crem? Bezin je daarover maar eens, jij kleinzielig politiekerke van mijn ... Eerst verklaren dat er niet gebeld is naar de New-Yorkse werkgever en daarna moeten toegeven dat het een lid van de delegatie was. Op wiens vraag meneer De Crem?

Je bent niet alleen zielig maar ook ongeloofwaardig. Waar is de tijd dat je stond te roepen in de Kamer en het beleid van je voorganger met de grond gelijk maakte.

Je profileringsdrang is aandoenlijk. Lang genoeg beleefd geweest: André Flahaut kom terug!

Geen opmerkingen: