NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

woensdag 24 maart 2010

DE STEM VAN DE ZIEL - IDA KELAROVA




"Open je hart, open je keel, wees niet bang en zing", dat is het motto van Ida Kelarova. Zij zingt de ziel uit haar lijf. Intens, emotioneel en heel gedreven.

De Tsjechische zangeres Ida Kelarova heeft zigeunerbloed in haar aderen. Haar vader was een gerenommeerd Romamuzikant. Hij deed haar de liefde voor muziek ontdekken, hij was haar grootste leraar sinds haar vijfde. Van hem leerde ze dat muziek de sterkst denkbare vorm van communicatie is, dat muziek een universele taal is. En ze gelooft bovendien dat iedereen kan zingen. "Open je hart, open je keel, wees niet bang en zing", dat is haar motto. En dat probeert ze ook over te brengen tijdens workshops, waarin ze dan op zoek gaat naar de stem die in eenieder aanwezig is.

In het kader van Institute for Living Voice en Ars Musica bracht Ida Kelarova in deSingel in Antwerpen haar nieuwe liedprogramma "Song of my soul". Muziek geïnspireerd op de zigeunertraditie maar wel nieuw gecomponeerd door pianist Tomas Kaco en zanger Desiderius Duzda. Songs die schaamteloos emotioneel zijn. Eerlijke songs gegrepen uit het diepst van het hart.

Ida Kelarova en haar begeleiders brengen de songs als een geheel. Cobra.be pikte er een fragment uit: hier ziet u "Kamav tut" uit "Song of my soul". Klik op (Cobra.be)


Geen opmerkingen: