NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

dinsdag 8 september 2009

DE WOLF - AUROUSSEAU - ZOEK DE VERSCHILLEN






Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) heeft de Gentse politiekorpschef Peter De Wolf ontslagen als tuchtstraf. Hij kan het besluit nog wel aanvechten.

De Wolf (52) reed in februari in dronken toestand tegen een geparkeerde wagen, waarna hij vluchtmisdrijf pleegde. Hij vervalste daarna een pv over het ongeval met de hulp van adjunct-commissaris Sonja Corryn en het hoofd van de Dienst Intern Toezicht Olivier Speeckaert.

Coryn wordt twee jaar teruggezet in anciënniteit. Dat betekent dat de vrouw terugvalt op haar wedde van twee jaar geleden, maar wel haar graad behoudt. Coryn mag dus bij de politie blijven werken, hetgeen ze al sinds begin augustus doet, maar niet meer in dezelfde functie.

Speeckaert kreeg van de Gentse burgemeester Daniël Termont hetzelfde voorstel als Coryn: twee jaar anciënniteitsverlies. Hij heeft nog tot 15 september de kans om beroep aan te tekenen tegen die beslissing. Speeckaert is nog geschorst maar mag terug bij de politie werken, weliswaar niet meer in dezelfde functie.

De Wolf werd eerder al veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden met uitstel, maar tekende beroep aan tegen die straf. Het Gentse hof van beroep zal het dossier binnenkort behandelen. Hij werd ook geschorst. Als de tuchtstraf bevestigd wordt, behoudt De Wolf zijn 31 jaar anciënniteit bij de politie bij de berekening van zijn pensioen, en is hij ook behaalde graden niet kwijt, aldus de VRT. (belga/sam)

Het is niet mijn bedoeling een heksenjacht te ontketenen op de ex-politiechef. Wat ik mij wel afvraag is welke feiten nu het zwaarst doorwegen, die van de korpschef Peter De Wolf of die van de heer Koen Aurousseau. Mij lijkt het in ieder geval een justitie met ‘twee maten en twee gewichten’!


Geen opmerkingen: