NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

zaterdag 3 januari 2009

BRITISH CAMPAIGNERS CONDEMN GAZA RAIDS شخصيات بريطانية تدين مذابح غزة




Het WFP, dat gevestigd is in Rome, heeft een noodprogramma op poten gezet voor de verdeling van brood.

"Om aan de grootste nood te voldoen, is er een broodverdelingsprogramma gestart in Beit Hanun, voor 15.000 mensen", zo meldt Christine van Nieuwenhuyse, die het WFP vertegenwoordigt in de Palestijnse Gebieden. "De huidige voedselsituatie in Gaza is verschrikkelijk en vele basisproducten zijn niet meer beschikbaar".

Volgens Van Nieuwenhuyse is er 6,4 miljoen euro nodig om aan de voedselnoden te voldoen.

Van Nieuwenhuyse is ook verbolgen over de uitspraken van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni, dat er "geen humanitaire crisis" is in de Gazastrook, en over de beweringen van de Israëlische autoriteiten als zouden de opslagplaatsen in Gaza volgestouwd zijn.

Ook de humanitaire coördinator van de VN voor de Palestijnse gebieden spreekt over een "kritieke noodtoestand". Eenzelfde geluid is te horen bij de hulporganisatie Oxfam, die de verklaringen van Livni verwerpt. Volgens Oxfam "wordt de toestand in Gaza met de dag erger. "De ziekenhuizen worden overstelpt met gewonden (..) en de watervoorraden zijn bijna uitgeput. Ook voedsel en stookolie worden steeds zeldzamer".

Zowel de voedselsituatie als de toestand in de gezondheidszorg is erg slecht. Ook is er een gebrek aan brandstof waardoor de elektriciteit vaak uitvalt en de waterpompen ook niet werken. (bron: de redactie.be)

De Amerikaanse president George Bush legt de schuld voor het geweld in de Gazastrook volledig bij Hamas. In zijn wekelijkse radiopraatje gaf hij voor het eerst commentaar op de oorlog.

Bush is de keizer van het simplisme. Dat er honderden onschuldige slachtoffers vallen zal hem worst wezen. Ik heb weinig hoop dat het met Obama beter zal gaan.


Geen opmerkingen: