NIEUWS     VERKEER      CULTUUR      WEER     SPORT     CONTACT         

dinsdag 2 november 2010

PATIËNT: MEVROUW HEEFT GEEN TIJD OM TE LEZEN






Anna Luyten voelt zich als een vis in het water als boekendokter. Het liefst schrijft ze haar patiënten een boek voor met levenslange houdbaarheid.

Journaliste en schrijfster Anna Luyten leest ongelooflijk graag en veel. Haar grootvader leerde haar dat ze door boeken te lezen veel mensen leert kennen. Boeken geven een rijkdom aan uw bestaan, vindt ze. Ze werkte eerst als redacteur bij De Standaard en De Morgen en nu bij Knack Magazine. Anna was van 2000 tot 2006 juryvoorzitter van De Gouden Uil Literatuurprijs. Ze deed ook verschillende interviews voor televisie.

Anna Luyten is daarnaast ook filosofe en theaterwetenschapper. Ze schrijft ook teksten voor het theater. Ze maakte ondermeer een muziektheatervoorstelling voor de Beurschouwburg, een opera rond waanzin en heeft meegewerkt aan een sociaal-artistiek project in de Brusselse Anneessenswijk.

Voor een boekenwurm als Anna Luyten zijn boeken levensnoodzakelijk. Boeken waren er altijd en dat is ook zo met klassieke muziek. Anna is de oudste van zeven kinderen waarvan de meerderheid naar de muziekschool trok. Anna leerde als kind samen met haar moeder piano spelen en nu speelt ze soms op de harp van haar dochter. Door haar vader leerde ze Bach kennen. Wanneer ze leest, moet het stil zijn. Maar ze kan wel altijd ontzettend genieten van de cellosuites van Bach, in alle uitvoeringen maar vooral die van Mischa Maisky. (Klara)


Geen opmerkingen: